Portugali Monte Gordo

Portugali Monto Gordo uimarannat ja golf radat source:http://www.flickr.com/photos/22746515@N02/3431302144/#

in portugalin matkakohteet

Monte Gordo on ihana ja eloisa lomakylä Portugalin rannikolla. Se sijaitsee Algarven rannikon itäisimmässä osassa ja siellä lomailee kesän lomakuukausina myös paljon itse portugalilaisia sekä espanjalaisia matkailijoita. Alkukesällä ja loppukesällä tunnelma siellä on hyvin rauhallinen. Monte Gordo on hyvin lähellä Espanjan rajaa, joten siellä lomaillessaan voi halutessaan piipahtaa myös Espanjan puolella, muun muassa Sevillan kaunis kaupunki on aivan lähellä.

Monte Gordossa on noin 3000 asukasta ja siellä on upea 18 kilometrin mittainen hiekkaranta. Monte Gordo soveltuu matkakohteeksi sellaisille matkailijoille, jotka haluavat lomallaan rentoutua mukavassa ja ystävällisessä ympäristössä ja lekotella rannalla sekä uida puhtaassa vedessä. Meriveden lämpötila on täällä vieläkin korkeampi kuin Algarven länsirannikolla olevissa lomakohteissa. Lapsiperheille Monte Gordo soveltuu loistavasti. Portugalilaisten ihmisten ystävällisyys on kaikkialla läsnä ja erityisesti lapsimatkailijoista pidetään. Lapsille löytyy myös paljon tekemistä Monte Gordosta. Lähistöllä nimittäin on monia vesipuistoja sekä hieno ZooMarine, jossa voi käydä katsomassa vaikka delfiiniesitystä.

Golfin ystävät suuntaavat usein Monte Gordoon, sillä siellä lähellä on monia tasokkaita golfkenttiä. Viiden kilometrin päässä on Castro Marim, 15 kilometrin päässä Quinta da Ria ja Benamor Golf. Kuntoilijat lenkkeilevät mielellään Monte Gordon hienoa rantabulevardia pitkin tai käyttävät tasokkaiden hotellien palveluita.

Portugalilainen ruoka on maistuvaa ja Monte Gordon erikoisuutta ovat erityisesti kala- ja äyriäisruoat. Viinejä kannattaa myös maistella, sillä ne ovat loistavia ja erittäin edullisia.

Monte Gordo on hyvä tukikohta jos haluaa vuokrata auton ja lähteä tutustumaan lähiympäristöön vähän paremmin. Noin kolmen kilometrin päässä aivan Espanjan rajalla sijaitsee Vila Real de Santo Antonio, jossa on aivan upea ja tunnelmallinen pienvenesatama. Espanjan puolella lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevat kaupungit Jerez ja Sevilla ovat ehdottomasti käymisen arvoisia paikkoja. Niissä voi vaikkapa tutustua Espanjan viehättävään tapaskulttuuriin ja katsella kauniita historiallisia maisemia. Matkatoimistot myös järjestävät opastettuja päiväretkiä useisiin kaupunkeihin, joten niille kannattaa osallistua, jos ei omista ajokorttia. Finnmatkat järjestää päiväretkiä muun muassa pääkaupunkiin Lissaboniin sekä Sevillaan.

Leave a Comment