Portugali Albufeira

Albufeira Portugali source:http://www.flickr.com/photos/13878737@N05/1412999895/

in portugalin matkakohteet

Albufeira on suosittu lomakaupunki Portugalin rannikolla. Se on aikojen saatossa kasvanut pienestä kalastajakylästä täksi upeaksi ja monipuoliseksi lomakohteeksi. Sen matkailuvaltteja ovat todella upeat valkoiset hienohiekkaiset rannat, joiden vedet ovat koko mantereemme puhtaimmat. Siellä on myös loistavat harrastusmahdollisuudet aina sukelluksesta syvänmerenkalastukseen. Vilamouran upeille golfkentille on täältä myös lyhyt matka, joten kohde on golfinpelaajien suosiossa. Albufeirassa on myös paljon kauppoja ja ravintoloita ja tekemistä riittää. Lapsiperheitä usein kiinnostaa alueen lukuisat vesi- ja teemapuistot, muun muassa Slide & Splash ja Agualand ovat suosittuja.

Albufeira koostuu kahdesta eri osasta. Uudesta kaupunginosasta Praia da Ourasta ja vanhasta Albufeirasta. Uudessa kaupunginosassa on upea ranta jossa on paljon ravintoloita, baareja ja kahviloita sekä huvittelukatu The Strip. Vanhassa Albufeirassa on pieniä mukulakivisiä kujia ja maailmankuulu baarikatu sekä paljon discoja. Iltaelämä siis on todella vilkasta Albufeirassa. Ruokaravintoloita myös on paljon aina edullisista pikaruokapaikoista upeisiin gourmet ravintoloihin. Jokaiselle budjetille löytyy varmasti se sopivin vaihtoehto.

Hotellitarjonta Albufeirassa on myös hyvin laaja. Siellä voi asua vaatimattomassa pikkuhotellissa, ylellisessä luksushotellissa tai vaikkapa omassa villassa.

Albufeiran nähtävyydet

Albufeira tarjoaa myös monia nähtävyyksiä. Albufeiran pääkirkko Ogreja Matriz, joka on omistettu Neitsyt Marialle, on suosittu nähtävyys. Siellä on myös Arkeologinen museo, joka sijaitsee Henrique Calado kadulla. Taiteen ystäville Albufeiran keskusaukiolla on taidemaalari Samora Barrosin Galleria de Arte, jossa on aina erilaisia näyttelyitä.

Albufeira on myös hyvä tukikohta, jos haluaa lähteä tutustumaan Portugaliin lähemmin vuokra-auton kanssa. Esimerkiksi kauniiseen Lissabonin pääkaupunkiin on vain muutaman tunnin matka. Noin puolen tunnin ajomatkan päässä Albufeirasta on useita maalaiskyliä, joissa kannattaa vierailla muun muassa maalaistyylisissä piri-piri ravintoloissa maistamassa todella herkullista kanaa.

Katso Albufeiran hotellit Lomamatkoilla

Leave a Comment