Madeiran saari on ennen näkemättömän vehreä ja kaunis. Sinne kannattaa suunnata, jos pitää vihreästä, kukista ja luonnon väriloistosta. Madeiraa on kutsuttu osuvasti Euroopan kelluvaksi puutarhaksi. Madeira sijaitsee Atlantilla ja se kuuluu Portugaliin. Sää on ympärivuoden mukavan leuto, edes kesällä ei lämpötila kohoa yleensä yli 25 asteen ja tuuli puhaltaa aina viilentävästi. Madeiralla on subtrooppinen ilmasto, joka tarjoaa parhaimmat puitteen Madeiran luonnolle. Noin 70% saaren pinta-alasta on luonnonpuistoja ja villieläinten suojelualueita. Eräs UNESCON maailmanperintökohde, Laurisilvan metsä, löytyy tältä saarelta ja on upea nähtävyys. Massaturismi ei ole yltänyt Madeiralle, joten luonto on säilynyt siellä hienona ja suhteellisen koskemattomana. Parhaiten luonnon kauneuden voi nähdä levadavaelluksella. Levadat ovat kotoisin 1400-luvulta ja ne ovat entisiä kastelukanavia joita pitkin nykyisin kulkee vaelluspolkuja. Näitä levadoja risteilee saarella noin 200 kilometriä, joten jokaiselle löytyy varmasti omalle kunnolle sopiva reitti.

Madeira tarjoaa aktiivilomailijalle hienot puitteet golfaukseen, sukellukseen, tennikseen ja squashiin. Uinnin ja auringonpalvonnan ystäville tarjolla on merivesialtaita, joilla voi rentoutua ja nauttia lomasta. Varsinaisia luonnon uimarantoja ei Madeiralla ole.

Madeiran matkat suuntautuvat useimmiten Funchaliin, joka on saaren pääkaupunki. Se on viehättävä ja virkeä kaupunki ja sijaitsee Madeiran eteläpuolella. Siellä on paljon nähtävää ja siellä voi aistia entisaikojen tunnelmaa. Kannattaa vierailla ainakin 1400-luvun katedraalissa sekä kasvitieteellisessä puutarhassa. Kaupungissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja aika edulliset hinnat. Suosittuja ostoksia ovat kengät, koripunokset, kirjontatyöt ja tietenkin madeiraviini. Funchalissa on kesäisin paljon kyläjuhlia ja erilaisia kulttuuritapahtumia mm. ulkoilmakonsertteja. Matkailijalle löytyy kyllä vaikka mitä tekemistä. Paikalliseen elämään tutustuminen on myös erittäin helppoa, sillä portugalilaiset ovat todella vieraanvaraista kansaa.

Madeiralla on maistuvia paikallisia ruokia, joita voi nauttia monissa tunnelmallisissa ravintoloissa. Saaren ylpeys on kala ja kalaravintolat ovat erittäin tasokkaita. Saarella valmistettua madeiraviiniä kannattaa maistaa, sitä nautitaan aperitiivina tai jälkiruokajuomana. Jälkiruokana tarjottava madeiralainen vahva kahvi on myös mielenkiintoinen makututtavuus.

Leave a Comment