Lissabon Portugali

Lissabon Portugalin viehättävä kaupunki matkakohde source:http://www.flickr.com/photos/jonask/319963460/

in portugalin matkakohteet

Lissabon on erittäin viehättävä kaupunki Portugalissa. Jo 1200-luvulta alkaen se on ollut Portugalin pääkaupunki. Lissabonilla on matkailijoille paljon tarjottavaa. Lissabonin tunnelma on aivan ihastuttava, siellä on kauniita pieniä kujia ja arkkitehtuurisesti upeita rakennuksia. Portugalilainen ruoka on herkullista ja siihen pääsee loistavasti tutustumaan Lissabonissa, sillä kaikkialla on paljon pieniä ravintoloita ja kahviloita. Eräs Lissabonin valtti on myös se, että se on yksi edullisimmista Euroopan pääkaupungeista. Lisäksi se on yksi pienimmistä pääkaupungeista, mikä mahdollistaa sen, että kaupungissa on helppo liikkua jalkaisin. Lissabon soveltuu myös erittäin hienosti vaikkapa vain pitkän viikonlopun viettoon, sillä kaupunkiin pääsee tutustumaan kokonsa puolesta helposti. Toki siellä riittää nähtävää ja tekemistä pidemmäksikin aikaa.

Lissabon sijaitsee Atlantin rannalla Portugalin länsiosassa ihan Tejo-joen suulla. Asukkaita Lissabonissa on 560 000 ja kun mukaan otetaan koko metropolialue, niin asukkaita on jopa 2,7 miljoonaa. Lissabonissa on monia tärkeitä nähtävyyksiä, sillä sen historia ulottuu 2000 vuoden taakse, ja paljon tekemistä. Kaupungin eri osat ovat hyvin erilaisia keskenään ja jokainen on omalla tavallaan kiinnostava. Lissabon on todella kuuluisa kaihoisasta Fado-musiikistaan, jota pääsee kuulemaan muun muassa Alfamassa, kaupungin vanhimmassa korttelissa.

Lissabonin Ostosmahdollisuudet

Lissabonissa on todella hyvät shoppailumahdollisuudet. Hintataso on myös jopa yllättävän edullinen. Lissabonin keskustassa Baixan ja Chiadon alueilla on keskustan parhaat liikkeet. Lisäksi kaupungin reunamille on useita suuria ostoskeskuksia.  Complexo das Amoreiras-keskuksessa esimerkiksi on jopa 300 eri liikettä. Lissabonissa järjestetään myös markkinat kaksi kertaa viikossa aina tiistaisin ja lauantaisin. Näillä Feira de ladras –markkinoilla myydään kaikkea mahdollista ja sieltä voi tehdä todellisia löytöjä.

Nähtävyydet Lissabonissa

Kaupungin vanhimmassa korttelissa Alfamassa on Lissabonin ehkä kaikkein kaunein arkkitehtuuri. Rakennukset ovat seisseet niillä sijoillansa jo kahden vuosituhannen ajan.  Samanlaista fiilistä on myös Belemin kaupunginosassa, jossa sijaitsevat todella upeat Belemin torni sekä Hieronymuksen luostari , jotka molemmat ovat peräisin 1500 –luvulta. Nämä rakennukset on rakennettu muistuttamaan Vasco da Gamasta ja hänen löytämästään uudesta Intian kauppareitistä, joka avasi Portugalille ovet suureen maailmaan.

Chiadon kortteli on taiteellinen kortteli ja siellä sijaitsee Lissabonin kuuluista taidemuseo Museu Nacional de Arte Antiga. Siellä on esillä iso kokoelma eri maiden maalauksia ja keramiikkatöitä, jotka ovat peräisin 1400-1800 –luvuilta. Chiadossa on myös monia hyvin elegantteja liikkeitä, joista voi tehdä mielenkiintoisia ostoksia.

Bairro Alton kortteliin kannattaa mennä sen vilkkaan yöelämän takia. Lisäksi siellä on erittäin vanhoja kauppoja ja todella viihtyisiä ravintoloita.

Muita retkikohteita

Lissabonissa on suuri ja hieno eläintarha, jossa on esillä yli 370 eläinlajia. Siellä voi nähdä myös ihastuttavan delfiinishown. Lissabonin ulkopuolella on toinen kiinnostava retkikohde, joka on Sintran vuoristokylä. Siellä pääsee tutustumaan aitoon vuoristokyläelämään ystävällisten ihmisten kanssa.

Lissabon sää

Lissabonin sää on kesäkaudella mukava ja lomailuun sopiva, mutta talvikaudella siellä on vain muutama aste lämpöä ja sateita tulee usein. Keväällä on mukavan lämmintä noin +20 astetta ja keskikesällä lämpötila nousee jopa +30 asteeseen. Ilmasto on kostea.

Leave a Comment