Azorit on kaunis paikka, jonne toivoisi että jokainen joskus pääsisi. Matkailijan, jonka unelmiin kuuluvat luontoelämykset, retket, vaellus kauniissa maisemissa ja unohtumattomat seikkailut, kannattaa matkustaa Azoreille. Azoreilla voi nauttia rauhallisesta elämänmenosta luonnon ehdoilla, sinne ei massaturismi vielä ole yltänyt. Azoreiden sijainti keskellä Atlanttia aiheuttaa sen, että siellä sää on todella vaihtelevaa. Pääosin on leppoisan lämmintä, mutta sadekuuro saattaa yllättää nopeastikin.

Sao Miguelin saari, joka on Azoreiden pääsaari tarjoaa kaikista parhaimman koosteen Azoreiden hyvistä puolista. Siitä on sanottu, että vierailu siellä on maailman suurin luontoelämys. Saarella on upeita hiekkarantoja ja kauniita maisemia. Siellä on tasankomaisemaa, mutta myös viidakkokasvillisuutta. Sao Miguelin saarella kukkivat miljoonat kukat ja niiden väriloisto on ennen näkemätöntä. Pelkästään kävely saaren kaduila tarjoaa mielettömiä elämyksiä matkailijalle.

Azoreilla kannattaa kokeilla sukellusta tai snorklausta. On ihan kuin olisi suuressa akvaariossa. Azoreilla voi uida delfiinien kanssa tai nähdä oikeita valaita. Kokemus on uskomaton! Joku viisas on joskus sanonut, että sukellus on ihan kuin muuttuisi enkeliksi. Se tunne on niin valtava. Ihana sukelluskohde on pieni saari nimeltään Ilhao do vila Franca, jonne pääsee veneellä ihan helposti.

Sao Miguelissa pääsee nauttimaan herkullisesta ruoasta. Kala ja mureat liharuoat ovat saaren ylpeys. Kannattaa maistaa lihapataa nimeltään codizo, joka on kypsytetty kuumien lähteiden höyryn avulla. Saarella on todella hyviä paikallisia juustoja ja palanpainikkeena kannattaa maistaa paikallisia juomia. Saaren ananaksen sanotaan olevan maailman parasta.

Saaren pääkaupunki Ponta Delgada on hieno retkikohde Azoreilla matkaaville. Siellä on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita maisemia. Sataman upeat purjeveneet ovat näkemisen arvoisia. Niitä voi ihailla vaikkapa jostain sataman tunnelmallisesta ravintolasta käsin. Kaupungissa on myös paljon kauppoja, joista voi tehdä ostoksia kotiin viemisiksi.

Leave a Comment