Alvor – Portugali

Alvor Portugali source:http://www.flickr.com/photos/rjwatson/3681649731/

in portugalin matkakohteet

Alvor sijaitsee länsi-Algarvessa. Se on entinen kalastajakylä, josta on kasvanut viihtyisä lomakohde. Alvorissa näkee kaikki Portugalin parhaat puolet: upeat rannat, auringonpaistetta, jyhkeitä kallioita ja aitoa portugalilaista elämää. Alvorin rannan sanotaan olevan koko Portugalin paras. Rannalla voi vain lekotella auringossa tai siellä on myös hyvät vesiurheilumahdollisuudet.

Alvorin keskusta on aivan upea. Se on rakennettu joensuuhun, josta aina viikonloppuisin paikalliset asukkaat keräävät laskuveden aikaan äyriäisiä. Rakennukset ovat juuri entisöity ja ne ovat suojeltuja. Siellä on pieniä viehättäviä kujia ja viihtyisiä pikkuaukioita, joissa on paikallisia ravintoloita.

Alvorissa iltaelämä on hyvin rauhallista. Jos haluaa menoa ja meininkiä, niin täältä pääsee näppärästi muutaman kilometrin päähän Praia da Rochaan, jossa on discoja ja casino. Ruokaravintoloita on kuitenkin monia ja niistä parhaat ovat rannan ja kalasataman läheisyydessä. Täällä ravintoloiden meren herkut ovat taatusti tuoreita ja taidolla valmistettuja.

Golfaajat suosivat Alvoria, sillä lähistöllä on useita hyvin hoidettuja golf-kenttiä. Tätä rannikkoa onkin usein kutsuttu kultaiseksi golfrannikoksi. Shoppailijoille parhaita alueita ovat Lagoksen ja Portimaon kaupungit aivan lähellä.

Alvor on loistava tukikohta myös hieman laajemmalle Portugaliin tutustumiselle. Sieltä kannattaa vuokrata auto ja lähteä ajelemaan lähistölle, sillä täällä on niin paljon nähtävää. Sisämaan maisemat ovat todella upeita ja siellä on myös paljon historiallista nähtävää.

Leave a Comment