Algarven rannikko

in portugalin matkakohteet

Algarven rannikko on Portugalin suosituin matkakohde. Se on 160 kilometriä pitkä ihastuttava paikka. Siellä on jylhiä kallioita ja pieniä kotoisia rantoja. Hintataso on erittäin edullinen ja aurinko paistaa paljon. Jopa talvellakin sää kipuaa 20 asteen paremmalle puolen. Rannikkoa kutsutaan myös golfin kultarannikoksi , koska se on golfin pelaajien suosiossa. Algarven rannikolla on monia eri kaupunkia tai kyliä joihin voi matkansa suunnata. Tutuimmat näistä suomalaisille ovat ovat Albufeira, Praia da Rocha ja Vilamoura. Hieman uudempia kohteita ovat Porto Santo, Monte Gordo ja Tavira. Lentomatka Suomesta Portugaliin on lyhyt, vain neljä ja puoli tuntia.

Albufeira on todella monipuolinen paikka. Siellä on upeat hienohiekkaiset rannat, jotka ovat todella puhdasvetisiä. Siellä on vauhdikasta menoa, hienoja ravintoloita ja kahviloita. Ruokapaikkoja löytyy moneen makuun, on hienoja gourmet paikkoja ja paikallisia pieniä tavernoja, joissa hinnat ovat todella edulliset. Kannattaa kokeilla hieman kaupungin ulkopuolella olevia piripiri ravintoloita, joista saa uskomattoman maukasta kanaa pienellä rahalla. Lapsiperheet pitävät siitä, että Albufeirassa on lukuisia vesipuistoja ja huvipuistoja. Juhlivalle nuorelle väelle löytyy varmasti menoa aina aamun pikkutunneille saakka baarikadulta, joka on erittäin kuuluisa. Albufeirasta löytyy myös viehättävä vanha kaupunki, jonka kapeilla mukulakivikujilla voi todella rentoutua ja heittäytyä portugalin ihanaan tunnelmaan. Albufeirassa on todella hyvät harrastusmahdollisuudet, siellä voi tehdä vaikka mitä. Voi kokeilla vaikka syvänmerenkalastusta, ratsastusta rannalla tai sukellusta.

Praia da Rocha tarjoaa Portugalin upeimmat maisemat. Siellä on turkoosinsininen meri ja upeita kalliorantoja. Rantakatu on ihastuttava lukuisine ravintoloineen ja kahviloineen. Tämä kohde on erityisesti portugalilaisten suosiossa ja viime vuosina sinne on rakennettu hurjasti lisää ja sitä on ehostettu. Hotellit ovat hienoja ja uusi upea huvivenesatama on tutustumisen arvoinen paikka. Vieressä sijaitsee myös Alvorin kalastajakylä, jossa voi todella tutustua aitoon portugalilaiseen elämänmenoon.

Vilamoura on Algarven rannikon hienostunein kohde. Se on todella ylellinen paikka ja siellä voi tuntea olevansa kuin kuningas tai kuningatar. Maisemat ovat upeat ja samoin rannat. Vilamouran keskus on pienvenesatama, joka on täynnä kalliita luksusjahteja ja veneitä. Siellä on myös upeita trendikkäitä ravintoloita joissa voi nauttia paikallisesta ruoasta tai vaikkapa nauttia hienot drinkit. Ehdottomasti kannattaa vierailla myös casinolla. Ostosmahdollisuudet Vilamourassa ovat loistavat, on paljon hienoja putiikkeja sekä keskiviikkoisin järjestetään Algarven suurimmat katumarkkinat Quarteirassa.

Katso Lomamatkojen Algarven matkat

Leave a Comment